logo LDC De Rotonde
OVER ONS

Dienstencentrum De Rotonde


Dienstencentrum De Rotonde vzw is een van Brusselse lokale dienstencentra. Net zoals de andere dienstencentra, zijn wij een ontmoetingsplaats voor ouderen en mensen met een nood aan zorg, uit Ganshoren en omliggende gemeentes. Ons doel is mensen in staat te stellen zolang mogelijk hun zelfstandigheid in de wijk te behouden en hun sociaal netwerk te versterken. We doen dit via onthaal, ontmoeting, informatieve, recreatieve, vormende en buurtgerichte activiteiten. Daarnaast bieden we ook aangepaste en ondersteunende diensten, soms binnen het eigen aanbod, soms via doorverwijzing naar een meer gepaste dienst. We werken daarvoor met tal van organisaties samen.

Wij zijn sinds juni 2019 gehuisvest in de nieuwe vleugel van het mooi verfraaide gemeenschapscentrum De Zeyp, met op de tweede verdieping de gemeentelijke Nederlandstalige bibliotheek. Samen met de partnerorganisaties in huis geloven we in de meerwaarde van meerdere functies onder één dak. 

Zo kan jong en oud in “De Zeyp” terecht voor vrijetijdsbesteding, ontmoeting, culturele beleving, welzijns- en andere vragen.Dienstencentrum De Rotonde is er voor ieder die op ons beroep wil doen. Tijdens de openingsuren is er heel wat te beleven en kan je met al je vragen, zorgen, talenten, interesses en behoeften terecht bij een enthousiaste groep van medewerkers en vrijwilligers. Zij realiseren samen elke dag wat we voor ogen houden “een zorgzame buurt waar we samen zorg dragen voor elkaar”. Wij  willen er zijn voor en door onze doelgroep want  “zorgen doen we samen”. Spreekt dit je aan en wil je graag als vrijwilliger aan de slag in De Rotonde, kom dan langs voor een gesprek!CONTACTEER ONS

Wens je informatie

schrijf je in voor een activiteit

ONS TEAM:

Maria Nicolas - centrumverantwoordelijke

Ellen Splinter - stafmedewerker

Anahit Avedis - onthaal / administratie

onze vrijwilligers

ontmoetingsruimte / cafetaria is open:

maandag t/m woensdag

10:00 - 16:30

en op donderdagen tijdens de activiteiten

telefonisch bereikbaar op:

maandag t/m vrijdag

10:00 - 16:30